Počet záznamů: 1  
Dějiny výživy a stravování v českých zemích 1945-1970
- SYS - 0194586 - LBL - 00000nam-a22^^^^^-i-4500 - 003 - CZ-PrPKS - 005 - 20250428095930.1 - 007 - ta - 008 - 250311s2024----xr-ach-e------001-0-cze-- - 020 - $a 978-80-200-3605-6 $q (vázáno) - 040 - $a ABA011 $b cze $e rda - 041 - 0- - $a cze $b eng - 084 - $a 2841 - 084 - $a 2826 - 084 - $a 6031 - 100 - 1- - $7 par_us_auth*0056706 $a Franc, Martin, $d 1973- $4 aut - 245 - 10 - $a Dějiny výživy a stravování v českých zemích 1945-1970 / $c Martin Franc - 250 - $a Vydání první - 264 - -1 - $a Praha : $b Academia, $c 2024 - 300 - $a 734 stran : $b ilustrace (převážně barevné), portréty, faksimile ; $c 24 cm - 336 - $a text $b txt $2 rdacontent - 337 - $a bez média $b n $2 rdamedia - 338 - $a svazek $b nc $2 rdacarrier - 490 - 1- - $a Šťastné zítřky ; $v sv. 48 - 504 - $a Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík - 520 - 2- - $a Publikace přináší celkový pohled na dějiny výživy a stravování od poválečné bídy a přísného přídělového systému až po velký rozmach české haute cuisine na konci šedesátých let. Autor se zaměřil jak na domácí vaření, tak stravování v restauracích i v jídelnách. Ukazuje, jak se utvářely ceny potravin a co lidé vnímali jako luxus. Zkoumá nejrůznější aspekty ovlivňující stravovací návyky a zaměřuje se i na dobovou propagaci zdravé výživy a na prosazování inspirací ze zahraničí. Problematiku zasazuje do širokého kontextu kulturních, sociálních, hospodářských, ale i politických dějin. - 546 - $a Anglické resumé - 650 - 07 - $7 par_us_entry*0013494 $a výživa - 650 - 07 - $7 par_us_entry*0003082 $a hromadné stravování - 650 - 07 - $7 par_us_entry*0008110 $a potravinářská výroba - 650 - 07 - $7 par_us_entry*0015520 $a Československo - 650 - 07 - $7 par_us_entry*0007066 $a 40. léta 20. století - 650 - 07 - $7 par_us_entry*0015411 $a 2. polovina 20. století - 830 - -0 - $7 par_us_auth*0053853 $a Šťastné zítřky 
Počet záznamů: 1  
