Počet záznamů: 1  

Dějiny výživy a stravování v českých zemích 1945-1970

  1. NázevDějiny výživy a stravování v českých zemích 1945-1970 / Martin Franc
    Autor Franc, Martin, 1973- (Autor)
    VydáníVydání první
    NakladatelPraha : Academia, 2024
    Rozsah734 stran : ilustrace (převážně barevné), portréty, faksimile ; 24 cm
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.Čeština
    Jazyk resuméAngličtina
    Edice Šťastné zítřky ; sv. 48
    PoznámkyObsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
    Anglické resumé
    AnotacePublikace přináší celkový pohled na dějiny výživy a stravování od poválečné bídy a přísného přídělového systému až po velký rozmach české haute cuisine na konci šedesátých let. Autor se zaměřil jak na domácí vaření, tak stravování v restauracích i v jídelnách. Ukazuje, jak se utvářely ceny potravin a co lidé vnímali jako luxus. Zkoumá nejrůznější aspekty ovlivňující stravovací návyky a zaměřuje se i na dobovou propagaci zdravé výživy a na prosazování inspirací ze zahraničí. Problematiku zasazuje do širokého kontextu kulturních, sociálních, hospodářských, ale i politických dějin.
    Výrazy tezauru výživa * hromadné stravování * potravinářská výroba * Československo * 40. léta 20. století * 2. polovina 20. století
    Klasifikační znaky2841 - Zdraví
    2826 - Sociální vztahy
    6031 - Zemědělsko-potravinářský sektor
    ISBN978-80-200-3605-6
    Počet ex.1, z toho volných 1
    Druh dok.Monografie
    SignaturaLokaceInfo
    F 92464PSS - Poslanecká sněmovna
    Dějiny výživy a stravování v českých zemích 1945-1970

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.