Number of the records: 1  

Dějiny výživy a stravování v českých zemích 1945-1970

  1. TitleDějiny výživy a stravování v českých zemích 1945-1970 / Martin Franc
    Author Franc, Martin, 1973- (Author)
    IssueVydání první
    PublicationPraha : Academia, 2024
    Scope734 stran : ilustrace (převážně barevné), portréty, faksimile ; 24 cm
    CountryCzech Republic
    LanguageCzech
    Jazyk resuméEnglish
    Edition Šťastné zítřky ; sv. 48
    NoteObsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
    Anglické resumé
    AnnotationPublikace přináší celkový pohled na dějiny výživy a stravování od poválečné bídy a přísného přídělového systému až po velký rozmach české haute cuisine na konci šedesátých let. Autor se zaměřil jak na domácí vaření, tak stravování v restauracích i v jídelnách. Ukazuje, jak se utvářely ceny potravin a co lidé vnímali jako luxus. Zkoumá nejrůznější aspekty ovlivňující stravovací návyky a zaměřuje se i na dobovou propagaci zdravé výživy a na prosazování inspirací ze zahraničí. Problematiku zasazuje do širokého kontextu kulturních, sociálních, hospodářských, ale i politických dějin.
    Výrazy tezauru výživa * hromadné stravování * potravinářská výroba * Československo * 40. léta 20. století * 2. polovina 20. století
    Klasifikační znaky2841 - Zdraví
    2826 - Sociální vztahy
    6031 - Zemědělsko-potravinářský sektor
    ISBN978-80-200-3605-6
    Copy count1, currently available 1
    Document kindMonografie
    View book information on page www.obalkyknih.cz

    book

    Call numberLocationInfo
    F 92464PSS - Poslanecká sněmovna
    Dějiny výživy a stravování v českých zemích 1945-1970

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.