Počet záznamů: 1
Dějiny výživy a stravování v českých zemích 1945-1970
SYS 0194586 LBL 00000nam-a22^^^^^-i-4500 003 CZ-PrPKS 005 20250428095930.1 007 ta 008 250311s2024----xr-ach-e------001-0-cze-- 020 $a 978-80-200-3605-6 $q (vázáno) 040 $a ABA011 $b cze $e rda 041 0-
$a cze $b eng 084 $a 2841 084 $a 2826 084 $a 6031 100 1-
$7 par_us_auth*0056706 $a Franc, Martin, $d 1973- $4 aut 245 10
$a Dějiny výživy a stravování v českých zemích 1945-1970 / $c Martin Franc 250 $a Vydání první 264 -1
$a Praha : $b Academia, $c 2024 300 $a 734 stran : $b ilustrace (převážně barevné), portréty, faksimile ; $c 24 cm 336 $a text $b txt $2 rdacontent 337 $a bez média $b n $2 rdamedia 338 $a svazek $b nc $2 rdacarrier 490 1-
$a Šťastné zítřky ; $v sv. 48 504 $a Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík 520 2-
$a Publikace přináší celkový pohled na dějiny výživy a stravování od poválečné bídy a přísného přídělového systému až po velký rozmach české haute cuisine na konci šedesátých let. Autor se zaměřil jak na domácí vaření, tak stravování v restauracích i v jídelnách. Ukazuje, jak se utvářely ceny potravin a co lidé vnímali jako luxus. Zkoumá nejrůznější aspekty ovlivňující stravovací návyky a zaměřuje se i na dobovou propagaci zdravé výživy a na prosazování inspirací ze zahraničí. Problematiku zasazuje do širokého kontextu kulturních, sociálních, hospodářských, ale i politických dějin. 546 $a Anglické resumé 650 07
$7 par_us_entry*0013494 $a výživa 650 07
$7 par_us_entry*0003082 $a hromadné stravování 650 07
$7 par_us_entry*0008110 $a potravinářská výroba 650 07
$7 par_us_entry*0015520 $a Československo 650 07
$7 par_us_entry*0007066 $a 40. léta 20. století 650 07
$7 par_us_entry*0015411 $a 2. polovina 20. století 830 -0
$7 par_us_auth*0053853 $a Šťastné zítřky
Počet záznamů: 1